Thursday 2 February 2012

How to Find a CSA Near You


CSA stalak za Zajednice Sponzorirani poljoprivrede i CSA je izraz koristi za opisivanje program koji omogućuje potrošaču da biste dobili svježe lokalno uzgojeno voće i povrće izravno od lokalnog farmera. Neki poljoprivrednici koji nude CSA program će spadati bodova, neki dostaviti, a drugi vam omogućiti da odaberete svoj tjedni proizvode pravo na farmi.

Zajednica podržava poljoprivreda zapravo počeo kao program u ranim 1960-ih u Njemačkoj, Japanu i Švicarskoj zbog zabrinutosti za sigurnost hrane i razvoj poljoprivrednog zemljišta. U to vrijeme grupa potrošača i poljoprivrednika formirana suradnje partnerstva ili Co-OPS, da financira rast za poljoprivrednike i dati potrošačima svježe lokalno uzgojene proizvode. Mnogi izvorni CSA se koristi organski i biodinamički poljoprivredne prakse, a to se nastavlja i danas.

CSA je počeo nicati i ukorijeniti se u SAD-u mnogo kasnije. Godine 1984 Jan VanderTuin je zaslužan za dovođenje ADS koncept u SAD iz Europe. CSA program u SAD-u vidjeli rast usmjerena uglavnom na sjeverozapadu duž pacifičke obale, ali u zadnje vrijeme ideja je proširila diljem zemlje i sada se nudi u svakoj državi.

Kako CSA rad?

Zajednica podržava poljoprivrede programi razlikuju u načinu na koji su strukturirana kao poljoprivrednici i potrošači pronaći načine kako bi program koji rade za njih. Obično se program ponudi dionice i pol dionice. Kada potrošač kupuje udio imaju pravo na unaprijed određen količinom hrane, a proizvodi se u godišnjim dobima. Budući da sezona i berba puta široko varirati ovisno o mjestu i da li su uvjeti u određenoj sezoni ADS vođeni ciljeva, a ne obveza. Na kraju CSA pruža način za potrošače da podijele rizike koji bi inače biti na poljoprivrednike da nose isključivo.

Kako pronaći ADS vama blizak

Internet je prekrasan alat za pronalaženje i popis informacija, a također je napravio to lakše pronaći lokalni CSA program bez obzira gdje živite. Možete pitati svoje prijatelje i susjede je znaju lokalnog programa, možda su već udio nositelj u ADS. Ovdje su neke resurse na webu koji će vam pomoći naći lokalne CSA program

No comments:

Post a Comment